کتاب « ما یک نفر » شش ماه از زندگی دو خواهر دوقلوی بهم چسبیده، از نخستین بار حاضر شدن در مدرسه تا عمل جراحی برای جدا شدن از هم را بازگو میکند. گریس دختری خجول و متواضع تیپی، پرشور و بلبلزبان و کمی هم خودخواه است. آنها شانزده سال در انزوا و به همراه پدر و مادر و خواهر کوچکترشان و مادربزرگشان زندگی کردهاند.
<!--break-->آنها برای دور بدون از نگاههای وحشتزده و گاه ترحمآمیز مردم و شنیدن کلماتی مانند هیولا، شیطان دوسر و عجیبالخلقه این شانزده سال را معلم سرخانه داشتند و فقط برای ملاقات با دکترهایشان از خانه خارج میشدند. اما اکنون، به دلیل بیکاری پدر و فشار مالی مجبورند به مدرسه خصوصی بروند.اما برخلاف تصورشان، با مدرسه رفتن و آشنایی با یاسمین و جان تحول بزرگی در زندگیشان رخ میدهد و دوستانی پیدا میکنند که هرگز نداشتند. زندگیشان رنگ و بوی دیگری پیدا میکند به ویژه برای گریس. با وجود هشدار تیپی، گریس عاشق جان میشود و از همینجا کشمکش گریس با بدنشان آغاز میشود. پیش از این گریس به داشتن حریم خصوصی، تنها بودن و جسم خود را داشتن. یا حتی معمولی بودن! زندگی کردن به تنهایی. برای خود با معشوق بودن و به صدای نفسهایش گوش دادن و دنیای انفرادی خود را داشتن فکر هم نکرده بود. حس غریب و قوی بود که در گریس به وجود آمده بود.
داستان دارای تعلیق و فراز و فرودهای زیادی است. کشمکش بین خواهران و اطرافیانشان، غرایض و احساسات، هیجانات دوران بلوغ که عادی و نفیبرانگیزند، بسیار قابللمس و تاثیر گذارند.
درونمایه مناسب و انتخاب زاویه دید هوشمندانه از نکات قوت این کتاب است و خواندنش نه تنها به نوجوانان بلکه به بزرگسالان هم توصیه میشود.
ما هر روز در صدد متفاوت بودن و ایجاد تنوع در زندگی هستیم. بی خبر از اینکه، هستند افرادی که معمولی بودن و مانند دیگران عادی زندگی کردن و به یک چشم دیگر دیده شدن، آرزویشان است.
این کتاب برنده جایزه ادبی « مدال کارنگی » است. این مدال هر سال از سوی انجمن کتابخانه بریتانیا به برجستهترین اثر در حوزه ادبیات کودک و نوجوان تعلق میگیرد. « ما یک نفر » برای «کروسان» جوایز دیگری همچون کتاب سال کودک ایرلند و جایزه ادبیات نوجوان انگلستان را هم به ارمغان آورده است.
درباره نویسنده « ما یک نفر »
سارا کروسان در سال ۱۹۹۹ از رشته فلسفه و ادبیات فارغ التحصیل شد و سپس مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته نوشتن خلاق به دست آورد . او به عنوان معلم انگلیسی و درام در دانشگاه کمبریج آموزش دیده است. سارا کروسان، در سالهای ۲۰۱۳ و ۲۰۱۵ نیز برای نگارش «وزن آب» و «سیب و باران» به مرحله نهایی جایزه کارنگی راه یافته بود.